"W malinowym chruśniaku" - nowa książka kucharska Piotra Henschke
piątek, 24 września 2010
Przedstawiamy długo wyczekiwaną kucharską współpracującego z nami kucharza Piotra Henschke "W malinowym chruśniaku" - kuchnia wegetariańska.
, nowatorskie przepisy kuchni zarówno europejskiej jak i azjatyckiej. Zawiera 80 przepisów na ponad 200 stronach oraz kolorowe zdjęcia każdej potrawy.
Większość zaprezentowanych w tej przepisów jest bardzo prosta, co pozwoli korzystać z nich nawet osobom mało doświadczonym. Dania można przyrządzać na wiele sposobów, stosując zamiennie niektóre składniki, co również zaznaczono w przepisach, pozwali to uniknąć powtarzalności. Dzięki tej książce czytelnik przekona się, że gotowanie i spożywanie prostych, smacznych, wegetariańskich posiłków stanie się przyjemnością.
Autor: Piotr Henschke przez wiele lat podróżując po Azji zgłębił tajniki kuchni ajurwedyjskiej (staroindyjskiej) oraz chińskiej, regionów, gdzie zdrowe odżywianie jest sposobem na piękno, zdrowie i długowieczność. Był szefem kuchni w wielu warszawskich wegetariańskich restauracjach. Jest także współautorem pierwszego na polskim rynku multimedialnego podręcznika gotowania - "Kuchnia Wegetariańska - Cztery Pory Roku". Prowadzi również kursy gotowania.