Brzoskwinie w panierce w sosie kakaowym
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Brzoskwinie w panierce w sosie kakaowym

niedziela, 30 listopada 2014

Paulina Szpargała

Mikołajki to słodki czas czekolady i pomarańczy. Jeśli do tego masz pod ręką puszkę brzoskwiń, wiórki kokosowe i cynamon, możesz wyczarować sobie i bliskim smakowity deser za znakomity ma jesienno-zimowy podwieczorek. Smacznego! :-)

Potrzebne będą:

  • puszka brzoskwiń,
  • pomarańcze,
  • bułka tarta,
  • wiórki kokosowe,
  • 2 łyżki gorzkiego kakao,
  • 2 łyżki miodu,
  • szczypta soli,
  • cynamon,
  • tłuszcz kokosowy do smażenia.

Sposób przygotowania:

Wyłóż brzoskwinie z puszki na talerz i otocz je w panierce z bułki tartej i wiórek kokosowych. Brzoskwinie usmaż z obu stron na roztopionym tłuszczu kokosowym.

Aby zrobić sos:

Wylej na patelnię połowę syropu z puszki, rozgrzej, dodaj 2 łyżki miodu, 2 łyżki kakao i szczyptę soli. Gotuj do momentu zgęstnienia - do konsystencji sosu. Gorącym sosem polej brzoskwinie i posyp wiórkami kokosowymi. Udekoruj

cząstkami pomarańczy.

Smakowitości! :-)

paulina@joga-joga.pl

Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi