Brzoskwinie w panierce w sosie kakaowym
niedziela, 30 listopada 2014
Mikołajki to słodki czas czekolady i pomarańczy. Jeśli do tego masz pod ręką puszkę brzoskwiń, wiórki kokosowe i cynamon, możesz wyczarować sobie i bliskim smakowity deser za znakomity ma jesienno-zimowy podwieczorek. Smacznego! :-)
Potrzebne będą:
- puszka brzoskwiń,
- pomarańcze,
- bułka tarta,
- wiórki kokosowe,
- 2 łyżki gorzkiego kakao,
- 2 łyżki miodu,
- szczypta soli,
- cynamon,
- tłuszcz kokosowy do smażenia.
Sposób przygotowania:
Wyłóż brzoskwinie z puszki na talerz i otocz je w panierce z bułki tartej i wiórek kokosowych. Brzoskwinie usmaż z obu stron na roztopionym tłuszczu kokosowym.
Aby zrobić sos:
Wylej na patelnię połowę syropu z puszki, rozgrzej, dodaj 2 łyżki miodu, 2 łyżki kakao i szczyptę soli. Gotuj do momentu zgęstnienia - do konsystencji sosu. Gorącym sosem polej brzoskwinie i posyp wiórkami kokosowymi. Udekoruj
cząstkami pomarańczy.
Smakowitości! :-)
paulina@joga-joga.pl