Gorące kakao - zdrowe, rozgrzewające i przepysznie smakujące!
poniedziałek, 1 grudnia 2014
Naturalne kakao bez dodatku cukru to istna bomba witamin i minerałów, bogate źródło magnezu, żelaza, fosforu i wapnia. Kakaowiec odkryty przez Azteków i Majów, przez kolejne epoki cieszył się popularnością nie tylko ze względów prozdrowotnych - jego ziarna zwiększają wydzielanie endorfin, dodatnio wpływając na nasze samopoczucie. :-)
krwi). Redukuje takę poczucie stresu i zwiększa wydzielanie endorfin, skutecznie podnosząc nasze samopoczucie.
Jak przygotować prawdziwe kakao?
Proporcje na jeden kubek gorącego napoju
Dwie łyżeczki kakao rozmieszaj dokładnie w 1/4 szklanki wody i przelej do garnka/ garnuszka. Dolej 3/4 szklanki (ewentualnie 2 szczypty sproszkowanego). Jeśli będzie dla Ciebie niewystarczająco słodkie, bezpośrednio przed spożyciem dodaj miodu lub cukru trzcinowego.
Pysznego i aromatycznego napoju! :-)paulina@joga-joga.pl