Przepisy ze zdrowej misy: orzechówki jaglane w czekoladzie
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Przepisy ze zdrowej misy: orzechówki jaglane w czekoladzie

środa, 11 lutego 2015

Paulina Szpargała

Z kaszy jaglanej możemy wyczarować zdrowe, pożywne i przede wszystkim - przepyszne smakołyki. Dziś, pomysł na jaglane orzechówki w czekoladzie, które możemy, według uznania, wzbogacić ulubionymi bakaliami, otrębami lub kawałkami owoców. Smakowitości! :-)

Potrzebne będą:

szklanka kaszy jaglanej,
tabliczka gorzkiej czekolady,
2 łyżki kakao,
1 duży, dojrzały banan,
łyżka oleju kokosowego,
2 łyżki cukru trzcinowego (nierafinowanego),
orzechy włoskie, bakalie, otręby,
cynamon.

Sposób przygotowania:

Ugotuj kaszę jaglaną i dodaj do niej olej kokosowy - wymieszaj. W niewielkiej ilości wrzątku, rozpuść w małym rondelku 3/4 tabliczki czekolady, dodaj kakao i cukier - wymieszaj. Obierz orzechy, pokrusz je rękoma na mniejsze części i upraż delikatnie na patelni.

Do garnka z kaszą dodaj zawartość rondelka, rozgniecionego banana, cynamon, orzechy, bakalie i inne preferowane dodatki - wymieszaj ręcznie lub drewnianą łyżką.

Pozostałą część czekolady posiekaj na drobne kawałki i dodaj do ostudzonej już masy.

Z masy uformuj batoniki/ ciastka o wybranym przez siebie kształcie i wstaw do lodówki na około 8 godzin - najlepiej na noc. Po wyciągnięciu, udekoruj orzechami lub bakaliami i zajadaj się do woli! :)

<< Sprawdź wybór akcesoriów do jogi >>

Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi