Przepisy ze zdrowej misy: Kotlety ziemniaczano-kalafiorowe
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Przepisy ze zdrowej misy: Kotlety ziemniaczano-kalafiorowe

środa, 26 sierpnia 2015

Paulina Szpargała

Kalafior i ziemniaki w połączeniu z różnorodnymi dodatkami to wyjątkowo pożywna i smakowita baza na wegańskie kotlety. Czarny sezam, siemię lniane, uprażony słonecznik i świeży koperek pomogą w trawieniu i urozmaicą skład tej prostej i szybkiej do przygotowania potrawy. Do dzieła!:-)


Potrzebne będą:
(proporcje wg uznania) kalafior,
ziemniaki,
koperek,
czarny sezam,
słonecznik łuskany,
siemię lniane do ewentualnej panierki,
proponowane przyprawy: kurkuma, pieprz czarny, papryka słodka i słona, oregano.

Przygotowanie:

Ugotuj ziemniaki i kalafior. Delikatnie podsmaż pokrojoną cebulkę, upraż sezam i słonecznik. Ziemniaki rozdrobnij praską, kalafior pokrój w drobne kawałeczki i połącz ze sobą. Do farszu dodaj cebulkę, posiekany koperek, sezam, słonecznik i przyprawy. Wymieszaj ręcznie ugniatając do gładkiej konsystencji. Z masy uformuj kotleciki, spanieruj w siemieniu lnianym i podsmaż na rozgrzanej patelni. Smacznego!:-)




Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi