Musli
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Musli

czwartek, 7 stycznia 2016

Artur i Mallika Szumscy

Muesli możemy przygotować bezpośrednio przed podaniem, albo zrobić większą porcję na kilka dni. Jest doskonałe z mlekiem lub jogurtem, a także na sucho, jako deserowa przekąska.

Porcje - 2 osoby

Czas przygotowania - 10 minut

Składniki

• 1 szklanka płatki owsiane

• 1 łyżka masło

• 1 garść orzechy włoskie

• 1 garść rodzynki

• 1 garść ananas suszony

• 2 garście wiórki kokosowe

Sposób przygotowania

1 Orzechy obieramy z łupin i rozdrabniamy. Jeśli kupiliśmy już wyłuskane orzechy, warto je dokładnie przebrać, żeby zabłąkana łupina nie sprawiła nam niespodzianki. 



2 Na patelni topimy masło i na małym ogniu prażymy płatki owsiane i orzechy. 



3 Kiedy płatki odrobinę zmienią kolor i zaczynają już przyjemnie pachnieć, zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy resztę składników, mieszamy - i gotowe. 



Warto wiedzieć:

Zamiast masła możemy użyć oleju, ale nie ma gwarancji tak przyjemnego zapachu. Nie warto prażyć płatków na suchej patelni - robią się wtedy twarde i trudne do pogryzienia.

Artur i Mallika Szumscy - Gotujemy sattvicznie, czyli wegetariańsko, bez grzybów, cebuli czy czosnku. Dla zdrowego ciała i spokojnego umysłu, dla szczęścia duszy. Przygotowujemy cateringi, prowadzimy kursy gotowania.

www.kuchniajogi.pl

Facebook

Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi