Zdrowe przepisy: Pasta z grochu
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Pasta z grochu

Taka pasta ma delikatny smak, bardzo dobrze się komponuje z razowym chlebem i ogórkiem kiszonym. Warto pamiętać o dodaniu przypraw ułatwiających trawienie - majeranku, kminku i estragonu.

Gotujemy groch (połówki) w lekko osolonej wodzie, jak będzie już miękki i zacznie tworzyć pastę (uważajcie żeby się nie przypalił) dodajemy:

Sł - masło, kminek mielony (nie bójcie się go użyć dużo - dobrze się komponuje z grochem)
O - pieprz, chili
Sn - sól
K - estragon, sok z cytryny
G - kurkumę, majeranek

masę grochową dobrze rozrabiamy (można blenderem), jeśli trzeba dodajemy na koniec jeszcze trochę masła.
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi