Zdrowe przepisy: Żurek z przepiórczym jajkiem
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Żurek z przepiórczym jajkiem

Dobrze doprawiony żurek może się obejść bez kiełbasy. Walorów odżywczych dodadzą mu niewątpliwie przepiórcze jajka.

G - na wrzącą wodę wsypujemy szczyptę kukrumy
Sł - dodajemy pokrojoną marchew, pietruszkę i ziemniaki
O - pokrojony kawałek pora i selera, czosnek
Sn - sól
K - estragon
G - tymianek
Sł - oliwę z oliwek
O - pieprz
Sn - sos sojowy

Gotujemy aż zmiękną warzywa i dodajemy:
K - żurek w płynie
G - majeranek
Sł - doprawiamy śmietaną

Na talerzu układamy ugotowane przepiórcze jaja i zalewamy żurkiem.
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi