Zdrowe przepisy: Omlet razowy z pomidorami i kiełkami
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Omlet razowy z pomidorami i kiełkami

Taki omlet to świetne danie na lekką kolację. Przygotowanie zajmuje nie więcej niż 10 minut a efekt jest naprawdę satysfakcjonujący.

Ciasto na omlet:
Sł - ubijamy na gładką masę dwa jajka
O - dodajemy imbiru lub pieprzu
Sn - soli
K - 2 łyżki mąki pszennej razowej
G - szczyptę kurkumy

jeśli ciasto jest za gęste (powinno być konsystencji gęstej śmietany) dolewamy trochę zimnej wody i rozrabiamy na gładką masę.

Masę wylewamy na rozgrzaną patelnię z małą ilością oleju. Kiedy omlet się zetnie przewracamy go delikatnie na drugą stronę i układamy na wierzchu pokrojone plastry pomidora obranego ze skórki, posypujemy utartym żółtym serem.
Na talerzu posypujemy po wierzchu kiełkami.
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi