Fantazja warzywna
Lubię jak powstają świeże przepisy. Szczególnie te z "resztek w kredensie", bo nie chce mi się iść na zakupy. Oto co powstało w wyniku takiej sytuacji.
Sł - na rozgrzaną patelnię z olejem ryżowym wrzuciłam pokrojone warzywa: dużą cebulę, dużą marchew, łyżeczkę kminu rzymskiego, cztery pokrojone daktyle
O - białą część pora, połowę małej główki czerwonej kapusty, kolendrę w ziarnach, pieprz, curry
Sn - sól (trochę zimnej wody)
K - dwie łyżki przecieru pomidorowego
G - 1 łyżeczki kurkumy
Poddusiłam pod przykryciem i dodałam:
Sł - łyżkę masła
O - pół główki kapusty pekińskiej
Sn - sos sojowy
Całość trzeba poddusić jeszcze kilka minut i odstawić z ognia.
Dobrze smakuje z ryżem. Smacznego!