Zdrowe przepisy: PAKORA - warzywa w cieście z cieciorki
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

PAKORA - warzywa w cieście z cieciorki

Pakora to danie proste i egzotyczne. Szczególnie użycie mąki z cieciorki i garam masali dodaje wyjątkowego smaku.


Ciasto:
2 szklanki mąki z cieciorki, łyżeczka garam masali, pieprz, sól, szczypta estragonu, kurkuma, woda (wody dodajemy tyle, żeby powstało gęste ciasto).

Warzywa kroimy na dość duże kawałki, maczamy w cieście i smażymy w głębokim oleju. Do pakory używamy kalafiora, brokuła, cebuli, rzodkwi, marchew.
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi