Zdrowe przepisy: Naleśniki z kapustą i grzybami
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Naleśniki z kapustą i grzybami

Nie wyobrażam sobie Świąt bez kapusty z grzybami. Oto przepis na naleśniki z tradycyjną kapustą wigilijną.

Kapusta:
1,5 kg kapusty płuczemy na sicie, kroimy drobno i wrzucamy do niewielkiej ilości wody dodając:
G - tymianek
Sł - olej
O - pieprz, liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego
Sn - sól

Kapustę gotujemy do miękkości, w tym czasie gotujemy również suszone grzyby, (najlepiej podgrzybki) w niewielkiej ilości lekko osolonej wody.

Kiedy kapusta będzie miękka dodajemy do niej grzyby razem z wodą, która pozostała po gotowaniu, doprawiamy jeszcze pieprzem, solą albo sosem sojowym i przysmażamy na patelni. W trakcie smażenia dodajemy masło.

Smażymy naleśniki z mąki razowej, zawijamy dobrze przysmażoną kapustę (poznamy to po pięknym, brązowawym kolorze), posypujemy po wierzchu ziołami, na każdy naleśnik kładziemy trochę masła i zapiekamy w piekarniku
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi