Zapiekanka z selera naciowego

Sł - roztapiamy na patelni łyżkę masła
O - wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę,
łodygi selera naciowego obieramy dokładnie i kroimy na kilkucentymetrowe kawałki, po czym dorzucamy go na patelnię do cebuli, dodajemy pieprz
Sn - sól, szklankę bulionu wegetariańskiego (rozpuszczamy kostkę w gorącej wodzie)
Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut
Wyjmujemy kawałki selera, wykładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem;
w tym czasie do reszty wywaru z duszenia selera dodajemy 4 łyżki śmietany, pieprz, sól, sok z cytryny i szczyptę kurkumy, mieszamy i polewamy sosem seler wyłożony w naczyniu; po wierzchu posypujemy utartym serem ementaler.
Pieczemy w piekarniku ok. 10 minut.
Smacznego!