Zdrowe przepisy: Świeży szpinak z pieczonymi ziemniakami
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Świeży szpinak z pieczonymi ziemniakami

Na straganach pojawił się już świeży szpinak - zachęcam Was do wprowadzenia go do wiosennego menu!

Sł - szpinak dokładnie płuczemy, kroimy na drobne kawałki i wrzucamy do garnka z niewielką ilością wody (1 kg szpinaku to porcja na 2 osoby)
O - dodajemy pieprz, zmiażdżony czosnek, pokrojoną drobno cebulę dymkę
Sn - sól

Dusimy ok. 5 minut i dodajemy dalej:

K - sok z połowy cytryny, bazylię
G - kurkumę, tymianek
Sł - masło (1-2 łyżki)

Dusimy jeszcze chwilę i doprawiamy gęstą śmietaną.

W międzyczasie kroimy ziemniaki w grubą kostkę i smażymy w głębokim oleju. Po wyjęciu z oleju odsączmy i lekko solimy. Podajemy ze szpinakiem.
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi