Zdrowe przepisy: Zupa ze szpinaku
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Zupa ze szpinaku

Szpinak to warzywo o nieskończonych możliwościach. Teraz, kiedy jest go pełno na straganach warto te możliwości wykorzystać.



Sł - 2 duże cebule i jedną czerwoną paprykę kroimy i wrzucamy na rozgrzany olej
O - pieprz
Sn - sól
K - szczypta bazylii
G - szczypta tymianku

Dusimy do miękkości, po czym wrzucamy do cebuli 1 kg pokrojonego drobno świeżego szpinaku i dusimy do miękkości. Dolewamy ok. litra wody i:
K - wrzucamy do zupy puszkę pokrojonych pomidorów, bazylię
G - szczyptę kurkumy
Sł - 2 łyżki oleju z pestek winogron albo ryżowego
O - zmiażdżony czosnku
Sn - serek topiony o smaku śmietankowym, garść pokruszonego tofu

Gotujemy jeszcze ok. 10 minut na wolnym ogniu i:

K - dodajemy sok z cytryny do smaku (zupa powinna być lekko kwaskowa)
G - kurkumę
Sł - 2 łyżki śmietany
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi