Zdrowe przepisy: Kapusta kiszona z pęczakiem
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Kapusta kiszona z pęczakiem

To bardzo proste i smaczne danie. Naprawdę polecam spróbować.

Sł - podsuszamy dużą cebulę na patelni
O - dodajemy pieprz,
Sn - sól
K - kilogram drobno pokrojonej kiszonej kapusty (świetna jest młoda kiszona kapusta)
G - tymianek
Sł - kminek mielony
O - kolendrę, liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego
K - 3 łyżki koncentratu pomidorowego

Dusimy pod przykryciem do miękkości.

Osobno gotujemy pęczak:

G - wrzątek, kurkuma
Sł - kminek mielony, nieco oleju
O - pęczak (w proporcji do wody 1:3)
Sn - sól
K - szczyptę estragonu albo bazylii

Ugotowany pęczak łączymy z kapustą i gotowe.
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi