Zdrowe przepisy: Gołąbki z liści winorośli
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Gołąbki z liści winorośli

Dziś przepis na gołąbki dla tych, którym uda się zdobyć liście winorośli. Takie gołąbki to prawdziwy rarytas, uwierzcie mi.

Zrywamy młode liście winorośli (najlepsze są świeże, żywo zielone), płuczemy i wkładamy do niewielkiej ilości wrzącej wody, dodajemy szczyptę kurkumy, łyżeczkę oleju, pieprz i sól.
Gotujemy ok. 10 minut na wolnym ogniu. Liście powinny być zanurzone w wodzie.
Po wyjęciu z wody wykładamy liście na talerz i układamy na każdym czubatą łyżkę nadzienia. Zawijamy liście i zawiązujemy gołąbki nitką.
Na patelni rozgrzewamy olej (najlepiej ryżowy), układamy gołąbki i podsmażamy z obu stron.

Nadzienie:
K - 25 dkg białego sera rozgniatamy dokładnie widelcem, dodajemy łyżeczkę estragonu
G - dodajemy 2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej, tymianek
Sł - łyżkę mąki ziemniaczanej, łyżeczkę oleju
O - pieprz
Sn - sól

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy, odstawiamy na chwilę, po czym wykładamy na liście winorośli.
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi