Zdrowe przepisy: Zupa z fasolki mung
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Zupa z fasolki mung

Fasolkę mung namoczyć wystarczy ok. 1 godz. Wypłukać i w tej samej wodzie ugotować aż będzie miękka i ziarenka będą rozpadać się.

- garść fasolki mung
- 2 szkl wody
- 0,5 łyżeczki kminku indyjskiego
- kawałek świeżego imbiru
- 0,5 łyżeczki kurkumy
- kilka kropel soku z cytryny,
- posiekana natka pietruszki do posypania
- 1-2 łyżki oleju słonecznikowego
- sól do smaku
Fasolkę mung należy namaczać ok. 1 godz. Wypłukać i w tej samej wodzie gotować aż będzie miękka i ziarenka będą się rozpadać. Następnie na rozgrzany olej wrzucić jedno po drugim kminek; starty imbir, kurkumę - uważać żeby nie przypalić. Po kilku sekundach odstawić i wlać przyprawy do zupy. Posolić, wcisnąć kilka kropel soku z cytryny i posypać natką pietruszki.
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi