Makaron z warzywami
Makaron ugotuj w dużej ilości wody al Dente. Na dużej patelni rozgrzej olej i wrzuć kapustę, marchew.. Pomieszaj i smaż kilka minut .następnie dodaj paprykę i dalej smaż aż warzywa będą miękkie. Patelnia powinna być dobrze rozgrzana aby warzywa podsmażyły ...
Składniki:
- 0,5 kg makaronu
- 1 szkl marchewki startej na tarce o grubych oczkach
- 1 szkl groszku (z puszki lub świeżego ugotowanego
- 1 szkl drobno poszatkowanej kapusty
- 1 czerwona papryka pokrojoną w kostkę
- 100 ml oleju
- sol , pieprz i curry do smaku.
Makaron ugotuj w dużej ilości wody al. Dente.
Na dużej patelni rozgrzej olej i wrzuć kapustę, marchew.
Pomieszaj i smaż kilka minut, następnie dodaj paprykę i dalej smaż aż warzywa będą miękkie.
Patelnia powinna być dobrze rozgrzana aby warzywa podsmażyły się a nie dusiły.
Następnie wymieszaj z makaronem, dopraw solą ,pieprzem i curry do smaku