Zdrowe przepisy: Kotlety z boczniaków
Kalendarium Wydarzeń

czerwiec
2025

ponwtośroczwpiąsobnie
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Kotlety z boczniaków

Znakomite i wyjątkowe w smaku boczniaki są godne polecenia szczególnie na zimowe wieczory. Dla miłośników tradycyjnej polskiej kuchni mogą stanowić ciekawą i przede wszystkim zdrową alternatywę dla kotletów schabowych. Polecamy boczniaki w panierce razem z pieczonymi ziemniakami, zasmażana kapustą lub buraczkami.


Składniki:
10 sztuk boczniaków średniej wielkości.
Panierka: bułka tarta, mąka pszenna, dwa jajka
Przyprawy: sól, pieprz, tymianek, zioła prowansalskie
Olej do smażenia. Przygotowanie:
Boczniaki myjemy i czekamy, aż ociekną z wody. Jeżeli ogonki bardzo wystają, odcinamy je i panierujemy osobno. Najlepiej jeżeli boczniaki będą jak najbardziej płaskie, większe boczniaki pozawijane możemy podzielić na kilka mniejszych części. Następnie panierujemy na przemian w jajku i bułce tartej wymieszanej z kilkoma łyżkami mąki. Do jajka dodajemy sól, pieprz oraz przyprawy. Tak przygotowane boczniaki kładziemy na rozgrzany tłuszcz na patelni. Smażymy po kilka minut z każdej strony na złoty kolor. Smacznego.
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi

Wykorzystujemy pliki Cookies | Jak używamy Cookies | Jak wyłączyć Cookies?   ROZUMIEM

Wykorzystujemy pliki Cookies | Jak ich używamy?   OK