Zdrowe przepisy: Lody bananowo - karobowe
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Lody bananowo - karobowe

Lody bananowo-karobowe są bardzo zdrową alternatywą dla tradycyjnych mlecznych lodów, jednak nie zawierają laktozy i kazeiny które są główną przyczyną alergii pokarmowej. Są bardzo łatwe w przygotowaniu i posiadają "śmietankowy " smak. Zawierają także błonnik, kwasy tłuszczowe omega 3 i 6 oraz minerały: magnez, potas, wapń, cynk, mangan, fosfor oraz witaminy: A, C i witaminy z grupy B.

Sprzęt potrzebny do wykonania lodów :

Blender - do tego przepisu potrzebujesz bardzo mocnego blendera takiego jak Vitamix lub Blendtec.

Składniki na 1 porcję:

  • 1/2 filiżanki mleka migdałowego ( 1 filiżanka = 235 ml)
  • 2 zamrożone banany
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka stołowa maca
  • 2 łyżki stołowe karobu

Wykonanie:

Wlej mleko migdałowe do blendera dodaj maca, cynamon, karob miksuj przez chwilę następnie dodaj banany, dla ozdoby dodaj wiórki kokosowe, jagody goji lub suszone owoce.

Smacznego :)

Autorka: Aga Rosińska - założycielka www.mantrazdrowia.pl

Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi