Brzoskwinie w panierce w sosie kakaowym
Potrzebne będą:
- puszka brzoskwiń,
 - pomarańcze,
 - bułka tarta,
 - wiórki kokosowe,
 - 2 łyżki gorzkiego kakao,
 - 2 łyżki miodu,
 - szczypta soli,
 - cynamon,
 - tłuszcz kokosowy do smażenia.
 
Sposób przygotowania:
Wyłóż brzoskwinie z puszki na talerz i otocz je w panierce z bułki tartej i wiórek kokosowych. Brzoskwinie usmaż z obu stron na roztopionym tłuszczu kokosowym.
Aby zrobić sos:
Wylej na patelnię połowę syropu z puszki, rozgrzej, dodaj 2 łyżki miodu, 2 łyżki kakao i szczyptę soli. Gotuj do momentu zgęstnienia - do konsystencji sosu. Gorącym sosem polej brzoskwinie i posyp wiórkami kokosowymi. Udekoruj
cząstkami pomarańczy.
Smakowitości! :-)
paulina@joga-joga.pl
                
    
            
            
            
            
            
            