Zdrowe przepisy: Kotlety z soczewicy
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Kotlety z soczewicy

Kotlety soczewicowe smakują prawie jak zwykłe mielone, dlatego polecam je jak chcemy zaskoczyć tych, co jedzą mięso.

Najpierw robimy masę soczewicową, czyli:
Sn - wsypujemy czerwoną soczewicę do zimnej wody (tak, żeby woda ją przykryła), solimy i:
K - bazylia
G- tymianek
Sł - masło
O - czosnek, pieprz, oregano
Sn - sos sojowy, bulion wegetariański

Masa gotuje się dość szybko, uważajcie, żeby się nie przypaliła. Kiedy soczewica się rozgotuje łączymy ja z namoczonymi płatkami owsianymi (najlepiej użyć błyskawicznych) i:

Sn - bulion wegetariański
K - sok z cytryny
G - kurkuma
Sł - bułka tarta jeśli ciasto jest za rzadkie i się zbyt przykleja do dłoni

Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej z sezamem. Do bułki tartej można też dosypać trochę bulionu wegetariańskiego, wtedy nasze kotlety nabierają charakteru.
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi