Zdrowe przepisy: Kalafiorówka
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Kalafiorówka

Potrzebujesz (na duży garnek):

świeżego kalafiora,
2 marchewki,
kawałek selera,
pietruszkę (jedną dorodną wraz z natką),
ze 2 duże ziemniaki,
2 ząbki czosnku,
1/2 dorodnego pora,
pół pęczka koperku,
sok z niecałej połówki cytryny,
pestki dyni i ziarna słonecznika (proporcje wg uznania),
proponowane przyprawy: kurkuma, zmielona kolendra, 3 liście laurowe, pieprz, ziele angielskie (4 ziarna), majeranek, szczypta soli.

Sposób przygotowania:

Do gotującej się w garnku wody dodaj pokrojone warzywa: marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez chwilkę - dosłownie przez minutę. Następnie dodaj pokrojonego pora, liście laurowe, ziele angielskie, kolendrę, majeranek i pieprz - wymieszaj i pozostaw ponownie na moment wspólnego gotowania. Dodaj szczyptę soli, a po chwili posiekaną natkę pietruszki. Gotuj około minuty, kolejno dodawaj: kurkumę, kawałki kalafiora, pestki dni i ziarna słonecznika. Po około minucie, dodaj posiekany koperek i rozdrobniony czosnek. Wymieszaj i gotuj do miękkości warzyw, na koniec wciśnij sok z cytryny, wymieszaj.

Smakowitości! :)




Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi