Zdrowe przepisy: Pasta z dyni
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Pasta z dyni

Do tej pasty najlepiej jest użyć dyni Hokkaido dostępnej w sklepach z żywnością ekologiczną. Dynia Hokkaido ma piękny, pomarańczowy kolor i jest smaczniejsza od zwykłej dyni. Uwaga! Gotuje się ją ze skórką.

G - wrzątek, kurkuma
Sł - pokrojona dynia
O - czosnek, czubryca czerwona, pieprz
Sn - sól
K - sok z cytryny
G - tymianek
Sł - masło
O - curry

Dynię trzeba gotować w niewielkiej ilości wody, żeby na koniec powstała gęsta masa. Dynia Hokkaido łatwo się rozgotowuje, do zwykłej dyni trzeba użyć blendera.

Taka pasta działa jak lekarstwo (na przewód pokarmowy) i smakuje jak aksamitny nektar.
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi