Zdrowe przepisy: Letnia zapiekanka warzywna
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Letnia zapiekanka warzywna

Spędziłam sporo czasu we Włoszech i zasmakowałam w tamtejszej kuchni (jakże mogłoby być inaczej!). Zapiekankę przygotowałam według włoskiego zwyczaju, krojąc warzywa w grube kawałki i nie żałując oliwy z oliwek oraz ziół... A całość wzbogaciłam o mądrość Pięciu Przemian.

Oto przepis:

Z - młode ziemniaki w mundurkach
M - brokuły, oregano, ostra papryczka
W - sól
D - pomidory
O - bakłażan, tymianek
Z - oliwa z oliwek
M - cebula, bazylia
W - sos sojowy
D - estragon
O - kurkuma
Z - jeszcze troszkę oliwy Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (ok. 200 st.) i zapiekamy ok. 1 godz., od czasu do czasu mieszając. Naprawdę warto zaczekać!
Smacznego!
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi