Zdrowe przepisy: Pasta z dyni
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Pasta z dyni

Do tej pasty najlepiej jest użyć dynię Hokkaido, o której pisałam Wam wcześniej.

Gotujemy ją w niewielkiej ilości wody, dodajemy aromatyczne przyprawy i masło i mamy gotową pastę.
Taka pasta działa jak lekarstwo (na przewód pokarmowy) i smakuje jak aksamitny nektar.

G - wrzątek, kurkuma
Sł - pokrojona dynia (wody ma być tyle, żeby dynia była przykryta)
O - czosnek, czubryca czerwona, pieprz
Sn - sól
K - sok z cytryny
G - tymianek
Sł - masło
O - curry

Dynia Hokkaido zupełnie się rozgotuje tworząc masę. Zwykła dynia będzie wymagała blendera.
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi