Zdrowe przepisy: Zapiekanka warzywna
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Zapiekanka warzywna

Główną zaletą zapiekanek warzywnych jest to, że właściwie same się robią. Warzywa dobieramy według gustu, dorzucamy aromatu przypraw, wkładamy do piekarnika i wyjmujemy już gotowe.

Oto moja propozycja na dziś:

Do naczynia żaroodpornego wkładamy pokrojone warzywa:
bakłażan, cukinia (ze skórką), por, pieczarki, świeże pomidory i doprawiamy:
O - pierzem, garam masalą, ziarnami kolendry
Sł - solą i sosem sojowym
K - octem balsamicznym
G - kurkumą i tymiankiem
Sł - całość skrapiamy oliwą z oliwek albo olejem ryżowym

i wstawiamy na godzinę do piekarnika.

Zapiekankę po wyjęciu z piekarnika polewamy sosem miso - do 3 łyżek letniej, przegotowanej wody dodajemy łyżkę miso i rozprowadzamy na gładką masę.
Zapiekanka świetnie smakuje z sałatą z sosem winegret i brązowym ryżem.
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi