Zdrowe przepisy: Seler w cieście estragonowym
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Seler w cieście estragonowym

Seler w cieście estragonowym świetnie się nadaje na kolację przy świecach - to powszechnie ceniony afrodyzjak :) Smażyć go trzeba tuż przed podaniem, bo wtedy jest najlepszy. Do tak przyrządzonego selera pasuje brązowy ryż i lekka, zielona sałata (sałata może być z dodatkiem avocado wtedy cały obiad to afrodyzjak...)

K - mąka pszenna, sporo estragonu
G - kurkuma
Sł - jajko, śmietana
O - imbir
Sn - sól, trochę zimnej wody jeśli trzeba (ciasto ma być trochę gęstsze niż naleśnikowe) Selera pokroić w plastry o grubości ok. ½ cm, podgotować lekko w wodzie z bulionem wegetariańskim, obtaczać w cieście i wrzucać na rozgrzany olej.
Świetnie smakuje polany sosem estragonowym.
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi