Zdrowe składniki: Kuzu
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Kuzu

Kuzu to roślina (Pueraria Thungbergii) rosnąca głównie w Azji. Proszek kuzu pozyskuje się z korzenia tej rośliny poprzez niezmieniony od wieków proces trwający 90 dni. Rezultatem jest najwyższej jakości środek zagęszczający o delikatnej konsystencji.

Kuzu to bezzapachowa i pozbawiona smaku skrobia, która jest doskonałą alternatywą dla żelatyny czy skrobi ziemniaczanej. Skrobia w kuzu jest źródłem żelaza, wapnia i fosforu. Od tysięcy lat korzeń kuzu jest powszechnie stosowany w kulturze wschodniej jako pokarm dostarczający energii i lekarstwo. W Chinach stosuje się kuzu przy grypie, gorączce, biegunce, nudnościach, bólach głowy, cukrzycy, alergii, nadciśnieniu, przeziębieniach i dolegliwościach żołądkowo-jelitowych.

Kuzu służy do zagęszczania zup, słodkich i aromatycznych sosów, przygotowywania polew, puddingów i nadzienia do ciast.
Niezwykłą właściwością Kuzu jest jego skuteczność w zwalczaniu nałogów - badania naukowe stwierdziły, że systematyczne dodawanie go do potraw skutecznie chroni przed uzależnieniem od alkoholu i nikotyny.
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi