Zdrowe składniki: Agar
Kalendarium Wydarzeń
Bądź w kontakcie
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Informacje Specjalne

pokaż wszystkie

Informacje

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

pokaż wszystkie

Partnerskie szkoły jogi

Agar

AGAR - roślinny środek żelujący produkowany z czerwonych alg suszonych w niskich temperaturach. Jest bezbarwny i pozbawiony smaku.

Agar jest doskonałą galaretką, która nie rozpuszcza się w temperaturze pokojowej i zamienia w galaretę nawet substancje kwaśne (można z niego robić galaretkę z kiwi czy ananasa).

Agar jest lekkostrawny i niskokaloryczny. Jest również bogaty w substancje odżywcze - jod, wapń, żelazo, fosfor, witaminy A, C, D, K i kompleks witamin z grupy B.

Dostępny w sklepach ze zdrową żywnością w postaci płatków, granulek, proszku oraz sprasowanych sztabek. Sprawdza się jako środek żelujący zarówno do ciast i deserów jak i pasztetów, jaj i galaretek warzywnych.
Wyszukiwarka Wydarzeń

Organizujesz wydarzenie?
 Dodaj je do naszego kalendarza!

Kuchnia
Polecamy
JOGA SKLEP - Akcesoria do Jogi