Woda cytrynowo-imbirowa. Na rozgrzanie, oczyszczenie organizmu i naturalne wsparcie odporności
poniedziałek, 24 lutego 2020
W czasie wzmożonego zachorowania na grypę i różnego rodzaju infekcje, warto zadbać o odpowiednią dawkę witaminy C w naszym organizmie, która wspiera odporność i przyspiesza powrót do zdrowia. Połączenie cennych właściwości cytryny i imbiru, czyni z tych darów natury doskonały duet w trosce o nasze zdrowie.
Do przygotowania potrzebujemy tylko kilku cytryn, świeżego korzenia imbiru, garnka z wrzątkiem i ewentualnie miodu na osłodę.
Proporcje na średniej wielkości garnek:
4 duże cytryny,1/3 dużego korzenia imbiru - około 10 cm.
Sposób przygotowania:
Opłucz imbir i cytryny. Imbir zetrzyj za tarce, cytryny pokrój na plasterki (najlepiej bez skórki), zalej wrzątkiem i gotuj pod przykrywką na małym ogniu około 15 min. Jeśli napój będzie dla ciebie zbyt kwaśny - osłódź go miodem po przestygnięciu.
Na zdrowie!
<<< sprawdź szeroki wybór pomocy do jogi >>>